ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Τράπεζα Πειραιώς: Ρευστότητα με προνομιακούς όρους στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 11:38

Χρηματοδότηση χωρίς καταβολή τόκων για 2 χρόνια και προνομιακούς όρους για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρέχει από τις 28 Απριλίου η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στο νέο Υποπρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Τράπεζα αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες του νέου Υποπρογράμματος της ΕΑΤ, στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης και να διατηρήσουν την απασχόληση, προϋποθέσεις αναγκαίες για την ομαλοποίηση των συνθηκών λειτουργίας της οικονομίας.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του Υποπρογράμματος είναι η επιδότηση κατά 100% του επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τα 2 πρώτα έτη. Η χρηματοδότηση παρέχεται με τη μορφή δανείων με ανταγωνιστική προσωποποιημένη τιμολόγηση και μπορεί να αφορά δάνειο για κεφάλαιο κίνησης ή για επένδυση με λόγο συνεπένδυσης 40% ΤΕΠΙΧ ΙΙ και 60% Τράπεζα.

Η δράση «Κεφάλαιο κίνησης με Επιδότηση Επιτοκίου», αποτελεί ένα νέο Υποπρόγραμμα στο πλαίσιο του «ΤΕΠΙΧ ΙΙ- Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», το οποίο θα λειτουργήσει επιπρόσθετα των υφιστάμενων Υποπρογραμμάτων (υπ. 1: Δανείων Επενδυτικού σκοπού και υπ. 2: Κεφαλαίου Κίνησης) τα οποία συνεχίζουν να διατίθενται.

Σε αυτό το Υποπρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες κατά την υποβολή της αίτησης λήψης δανείου, ασκούν δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνεται στους πληγέντες ΚΑΔ, όπως έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το ανώτατο ύψος του δανείου ανά επιχείρηση ανέρχεται στις €500 χιλ., ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν και στα υφιστάμενα Υποπογράμματα του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με την προϋπόθεση ότι η συνολική τους χρηματοδότηση δε θα υπερβαίνει το €1,5 εκ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη δράση αυτή από την Τρίτη 28/4/20 στο https://www.ependyseis.gr/mis επιλέγοντας την Τράπεζα Πειραιώς και διασφαλίζοντας έτσι άριστη συμβουλευτική, ταχύτητα και εξυπηρέτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΤτΕ: Αναμένεται αύξηση της ζήτησης επιχειρηματικών δανείων το β΄ τρίμηνο

Barclays: Πτώση κατά 42% στα κέρδη α΄ τριμήνου

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
  • Διεθνής Πιστοποίηση Τοp Employer Greece 2026 για την Πειραιώς
  • Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
  • Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινούν οι νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης
  • Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου
  • Piraeus Port Authority (PPA S.A.) Main Sponsor of Ferry Shipping Summit 2026
  • ΕΑΕΕ: «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» - Επαγγελματική Ευθύνη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών
  • Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version