Καραμούζης: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι εκταμιεύσεις της ΕΤΕ προς επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας

Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 16:27
Καραμούζης: Πάνω από 700 εκατ. ευρώ οι εκταμιεύσεις της ΕΤΕ προς επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας

Το ποσό των 700 εκατ. ευρώ θα ξεπεράσουν οι εκταμιεύσεις της Εθνικής Τράπεζας σε μεσαίες επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας μέσα στο 2020, παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Καραμούζης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Thessaloniki Summit 2020, ανεβάζοντας τον πήχη σε ό,τι αφορά τη στήριξη των τραπεζών στην πολύ σημαντική για τη χώρα οικονομία της Β. Ελλάδας.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο προγραμματισμός της τράπεζας προβλέπει επιπλέον χρηματοδοτήσεις άνω των 3 δισ. ευρώ συνολικά για τη μεταποίηση τα επόμενα τρία χρόνια. Ο κ. Καραμούζης τόνισε τη διαχρονική παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στη Β. Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το χαρτοφυλάκιο μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή αριθμεί περίπου 8.000 σχέσεις με πελάτες, με υπόλοιπα πιστοδοτήσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ και διευρύνεται διαρκώς με νέα πελατεία ή πιστωτική επέκταση υφιστάμενης.

Η βαρύτητα που δίνει η Εθνική Τράπεζα στις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι διαθέτει οργανωμένη Μονάδα Επιχειρηματικών Πιστοδοτήσεων, η οποία ανανεώνεται και διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των προϊόντων που παρέχει προς την επιχειρηματική πελατεία.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πελατείας της και στο πλαίσιο της αναδιάταξης της λειτουργίας της σε πιο πελατοκεντρική κατεύθυνση, η Εθνική δημιούργησε Corporate καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας στελεχωμένα με εξιδεικευμένο προσωπικό, που είναι έτοιμο να συμβουλεύσει και να εξυπηρετήσει τις επιχειρήσεις.

Μάλιστα, ενώ οι εκταμιεύσεις φέτος θα ξεπεράσουν τα 700 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο ποσό για το σύνολο των επιχειρήσεων πανελλαδικά που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση διαμορφώνεται σε 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που έλαβε η Εθνική Τράπεζα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την πανδημία του Covid 19. Όπως είπε, η Εθνική στήριξε τις επιχειρήσεις υλοποιώντας άμεσα μέτρα που αφορούσαν τη μετάθεση των δόσεων, την επιδότηση των τόκων, καθώς και την προώθηση του πρώτου πακέτου των κεφαλαίων υπό την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Παράλληλα, η ΕΤΕ έδωσε στην επιχειρηματική της πελατεία τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, εκτελώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζικών της συναλλαγών online χωρίς φυσική παρουσία στο κατάστημα, ξεπερνώντας έτσι τις δυσκολίες που προκάλεσαν οι περιορισμοί στη κίνηση λόγω  COVID.

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Καραμούζης  εκτίμησε πως «πρέπει να διαβάσουμε καλά τη συγκυρία, να δούμε τις διαρθρωτικές διαφορές της ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας από τη μέση ευρωπαϊκή, να εντοπίσουμε τις ευκαιρίες που αναδύονται και να τις ταιριάξουμε με τα δυνατά μας σημεία ως χώρα».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok