ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Πειραιώς Financial Holdings: Συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων €0,4 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας (Project Dory)

Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 12:43

Η Πειραιώς Financial Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. κατέληξε σε συμφωνία με εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management LP για την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), μεικτής λογιστικής αξίας €0,4 δισ. (η «Συναλλαγή»). Το συμφωνηθέν τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 53% περίπου της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Η Συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η Συναλλαγή μειώνει τον δείκτη ΜΕΑ του Ομίλου της Πειραιώς Financial Holdings σε ca 15% από 16% που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και αυξάνει αντίστοιχα τον δείκτη κάλυψης ΜΕΑ σε 40% περίπου από 39% προηγουμένως.

Η αναμενόμενη κεφαλαιακή επίπτωση από τη Συναλλαγή διαμορφώνεται περί τις -20 μ.β. επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς Financial Holdings στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Συνυπολογίζοντας και τις υπογραφείσες συναλλαγές Mayfair (ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2021) και Sunrise II (ανακοινώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2021), ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς Financial Holdings θα ενισχυθεί περισσότερο από 100 μ.β. σε σχέση με τον δείκτη της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η οργανική παραγωγή κεφαλαίου του 4ου τριμήνου 2021 και η αναμενόμενη επίπτωση από τη συναλλαγή Thalis (απόσχιση της δραστηριότητας των υπηρεσιών αποδοχής καρτών), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο Τρίμηνο του 2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις με το πρόγραμμα «Πειραιώς Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα 360°»

Citigroup: Απολύει όσους υπαλλήλους δεν κάνουν το εμβόλιο

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Shell: Έως 6% όφελος για πετρέλαιο θέρμανσης με την Τράπεζα Πειραιώς και κουπόνια καυσίμων 45€ με snappi
  • Πειραιώς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακή Αυτονομία 60+»
  • Διεθνής Πιστοποίηση Τοp Employer Greece 2026 για την Πειραιώς
  • Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες
  • Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026
  • Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD
  • HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release
  • ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο
  • ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version