Ο κύβος ερρίφθη-Πρόωρες εκλογές
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 22:02Πρόωρες εκλογές αποφάσισαν ο πρωθυπουργός μαζί με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, μετά την πολύωρη σύσκεψή τους, το μεσημέρι στη Βουλή. Μάλιστα το Reuters επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος ανέφερε στο πρακτορείο ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό στις 8 το βράδυ, εξηγώντας την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες.
Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην δώσει διερευνητικές εντολές σχηματιμού κυβέρνησης από την ίδια Βουλή, αλλά -προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες- να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Στόχος είναι το Συμβούλιο να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και να συμφωνηθεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η διαδικασία διερευνητικών εντολών στα κόμματα ορίζεται από το Σύνταγμα, καθώς δεν έχει παρέλθει 12μηνο από τις προηγούμενες εκλογές.
Σημειώνεται ότι, οι νέες εκλογές θα γίνουν με λίστες κι όχι με σταυρό προτίμησης, επειδή δεν έχει παρέλθει 18μηνο από τις προηγούμενες εκλογές.
Σχετικά Άρθρα
- Τον Κωνσταντίνο Τασούλα πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης για ΠτΔ - Στις 25 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία
- Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο από την ΠτΔ
- Πρόωρες εκλογές στη Γερμανία στις 23 Φεβρουαρίου - Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης ο Σολτς
- «Διάγγελμα» Κασσελάκη μέσω Facebook - Ζητεί δημοψήφισμα για τη διαγραφή των «4»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος -
Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026 -
INTERLIFE: Κερδοφορία και αύξηση βασικών οικονομικών μεγεθών στο Α΄ εξάμηνο του 2026 -
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) και Πληροφόρησης -
Condor: Στο δίκτυό της η Αθήνα από το 2027 - Νέες πτήσεις από Φραγκφούρτη -
Το lounge της Star Alliance στο Παρίσι διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο