Στο τραπέζι νέα πρόταση της Lone Star για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 14:08
Στο τραπέζι νέα πρόταση της Lone Star για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου

Το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Lone Star με ανακοίνωσή του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και σε συνέχεια των πληροφοριών που το φέρουν να προχωρεί με αναθεωρημένη πρόταση εξαγοράς της Τρ. Κύπρου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στην περίπτωση που η τελευταία παραχωρήσει μέρισμα στους μετόχους της, θα μπορεί το ταμείο να αλλάξει το πλαίσιο ενδεχόμενης νέας προσφοράς της.

Το αμερικανικό ταμείο, αφού επικαλείται σχετικό κανονισμό εξαγοράς του ιρλανδικού θεσμικού πλαισίου, σημειώνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη μορφή ή/και το μείγμα της προσφοράς. Προσθέτει επίσης ότι θα μπορεί και να διαφοροποιήσει τη δομή της συναλλαγής.

Παρά το γεγονός ότι αφήνεται να εννοηθεί πως υπάρχει ακόμη ανοικτό παράθυρο νέας προσφοράς, εντούτοις, το αμερικανικό ταμείο σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα πως θα γίνει οποιαδήποτε επίσημη σταθερή προσφορά εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου, ούτε ως προς τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να γίνει οποιαδήποτε τέτοια προσφορά».

«Εξετάζονται», προσθέτει, «διάφορες επιλογές μετά την απόρριψη των προτάσεων», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε αναθεωρημένη πρόταση προσφοράς στο ΔΣ.

Η Lone Star επαναλαμβάνει πως αναγνωρίζει τη στρατηγική της εταιρείας και τη σημασία που έχει για την Κύπρο. Σημειώνει επίσης ότι η οποιαδήποτε συμφωνία γίνει, θα υπόκειται στην αποκλειστική δικαιοδοσία της ιρλανδικής επιτροπής εξαγορών, σύμφωνα με τους ιρλανδικούς κανόνες εξαγοράς.

Όπως ανακοινώθηκε, το Lone Star μπορεί το αργότερο μέχρι τις 5:00 μ.μ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, είτε να ανακοινώσει πρόθεση να υποβάλει προσφορά στην Τρ. Κύπρου σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς είτε να ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Alliance News, εκπρόσωπος του επενδυτικού ταμείου, που μίλησε στη δημοσιογράφο Elizabeth Winter, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο «εξετάζει τις επιλογές του» σχετικά με την υποβολή αναθεωρημένης προσφοράς για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου απέρριψε τρεις διαδοχικές προτάσεις του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου. Η πρώτη πρόταση της Lone Star έγινε στις αρχές Μαΐου, με τιμή €1,25 και η δεύτερη στο €1,38 ανά μετοχή. Η τρίτη και τελευταία πρόταση έγινε στις αρχές Ιουλίου στο €1,51 ευρώ ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου έκλεισαν χθες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με άνοδο 3,3% και σήμερα κινούνται σταθεροποιητικά στο £1,10. Στο ΧΑΚ, η μετοχή της BOCH καταγράφει σήμερα άνοδο 4,44%, ανεβαίνοντας στα €1,295 με όγκο €42,2 χιλ.

Πηγή της Τράπεζας Κύπρου δεν θέλησε, στο παρόν στάδιο, να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα.

Πηγή: www.stockwatch.com.cy

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok