Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 10:08

Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της τράπεζας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, θα ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου μέχρι την τακτική γενική συνέλευση, ενώ άμεσα –πιθανότατα εντός της εβδομάδας– θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής: «Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ύστερα από τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών. Ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της τράπεζας τον Μάρτιο του 2015 σε μια περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του σχεδίου αναδιάρθρωσης και την απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής. Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της ΕΤΕ είχε δημιουργηθεί βαρύ κλίμα και είχε ληφθεί απόφαση για «άμεση διαμόρφωση και την εφαρμογή νέας στρατηγικής», λόγω των αρνητικών εξελίξεων σε κρίσιμα ζητήματα για την τράπεζα όπως το «ναυάγιο» στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η ακύρωση της πώλησης της θυγατρικής της στη Ρουμανία, αλλά και οι χειρισμοί στο θέμα του επικουρικού ταμείου (ΛΕΠΕΤΕ).

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΤΕ, ο πρόεδρος του ομίλου, Κώστας Μιχαηλίδης, ευχαρίστησε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τον κ. Φραγκιαδάκη για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της τράπεζας και του ομίλου προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok