Ανοιχτή επιστολή ΠΣΣΑΣ προς τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, Αλ. Σαρρηγεωργίου

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 17:57
Ανοιχτή επιστολή ΠΣΣΑΣ προς τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, Αλ. Σαρρηγεωργίου

Ανοιχτή επιστολή έστειλε στον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ). Η επιστολή έχει τίτλο «Η κρίση μας ενώνει!» και αφορά στα ζητηματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης εν μέσω της πανδημίας.

Αναλυτικά, η επιστολή του ΠΣΣΑΣ προς τον κ. Σαρρηγεωργίου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Σαρρηγεωργίου,

Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με την πρωτοφανή Παγκόσμια Πανδημία από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Η Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά (Ασφαλιστικές Εταιρείες, Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, Σύνδεσμοι, Εποπτικές Αρχές, Φορείς κλπ.), πιστεύουμε ότι, είναι ενιαία και αδιαίρετη.

Έχουμε κοινό στόχο και υποχρέωση την προστασία και ευημερία των Ελλήνων Πολιτών που μας εμπιστεύονται καθημερινά.

Επιθυμούμε, ως Συντονιστές, ανεξαρτήτως αποκλειστικού ή ανεξάρτητου δικτύου, την προσέλκυση νέων επαγγελματιών καθώς επίσης τη διατήρηση και ανάπτυξη των υφιστάμενων Ασφαλιστικών Πρακτόρων.

Αυτός είναι ο ρόλος των Συντονιστών εδώ και 10ετίες και θα συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε συνεχίζοντας το έργο και την προσπάθειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα.

Η σημερινή κρίση σε επίπεδο υγείας και οικονομίας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι, θα μας ενώσει, θα αλλάξει την σκέψη μας, τις προτεραιότητές μας, τη φιλοσοφία μας και το όραμά μας.

Προτείνουμε, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να βρεθεί κοντά όλη η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, μέσω των Συνδέσμων της, να ανταλλάξουμε απόψεις βάση ατζέντας με τελικό στόχο τις κοινές δράσεις.

Θα παρακαλούσαμε, σε πρώτη φάση, να παροτρύνετε τα μέλη σας για μία πρώτη σειρά μέτρων όσον αφορά τους ασφαλισμένους και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής – την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

- Επιμήκυνση περιόδου χάριτος πληρωμών συμβολαίων όλων των κλάδων (τουλάχιστον 3μηνο) με την ιδιαιτερότητα (ότι ισχύει βάσει νομοθεσίας) για τον κλάδο αυτοκινήτων.
- Να μήν γίνει καμία αναπροσαρμογή ασφαλίστρων για τα συμβόλαια υγείας στην επέτειό τους από 1/4/2020, αρχικά για ένα χρόνο.
- Υποστήριξη της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπως έχει ήδη επίσημα τεθεί μέσω των Συνδέσμων στην Πολιτεία.

(Σημειώστε βασικό κριτήριο αποτελεί η νέα παραγωγή σε όλους τους κλάδους, η οποία έχει σχεδόν εκμηδενιστεί).

Αναστολή οικονομικών υποχρεώσεων προς τις Ασφαλιστικές Εταιρείες αποκλειστικού & ελεύθερου δικτύου, μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας.
(Δεν αφορά την απόδοση ασφαλίστρων για όσους επιτρέπει η σύμβασή τους).

- Εταιρείες που στα συμβόλαιά τους συμπεριλαμβάνουν κάλυψη έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, εκτός κορωνοϊού (ΕΟΔΥ) να διευκολύνουν τις διαδικασίες αποζημίωσης.
- Να επανεξεταστούν από τις Εταιρείες Μέλη σας και να μειωθούν δραστικά οι στόχοι νέας παραγωγής καθώς και οι συνέπειές των σε περίπτωση μη επίτευξής τους (όπως π.χ. καταγγελίες, υποβιβασμοί, bonus κλπ.) αναδρομικά από 1.1.2020.

Τέλος, σε δεύτερο χρόνο μετά το πέρας της κρίσης, προτείνουμε ΟΛΟΙ μαζί, όσοι υπηρετούν την Ασφαλιστική Αγορά, να προχωρήσουμε σε ενέργειες ενδυνάμωσης της ασφαλιστικής συνείδησης των Πολιτών.

Οι Σύνδεσμοι έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να συμβάλλουν από κοινού στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok