Έρευνα Ε.Ε.Α. - Πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την ασφάλιση έναντι ακραίων Φυσικών Φαινομένων

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 13:14
Έρευνα Ε.Ε.Α. - Πώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις την ασφάλιση έναντι ακραίων Φυσικών Φαινομένων

Η αντίληψη της επιχειρηματικότητας σχετικά με την ασφάλιση από ακραία Φυσικά Φαινόμενα αποτυπώνεται στο 3ο μέρος της έρευνας, την οποία εκπόνησε το Ε.Ε.Α. σε συνεργασία με την «Pulse».

Σε συνέχεια των προηγούμενων στοιχείων που δημοσιεύθηκαν, τα νέα ενδιαφέροντα  ευρήματα της έρευνας, τα οποία  δίνουν ενημέρωση και βάση εργασίας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, έχουν ως εξής:

Α. Στο ερώτημα εάν είστε ασφαλισμένοι έναντι ακραίων Φυσικών Φαινομένων οι απαντήσεις που δόθηκαν φέρνουν τους άνδρες να υπερτερούν με 33% στη θετική απάντηση έναντι των γυναικών με 22%. Συγκεκριμένα:

- το 27% είναι ασφαλισμένοι

- το 59% δεν είναι ασφαλισμένοι

- το 14% ΔΓ/ΔΑ

Β. Σε σχέση με την ηλικία των επιχειρηματιών αναδεικνύεται ότι:

- Στην ηλικιακή ομάδα έως 29 ετών το 18% είναι ασφαλισμένοι

- Οι από 30-34 ετών είναι το 24% ασφαλισμένοι

- Οι από 45-49 ετών το 29%

- Από 60% και άνω δηλώνουν ασφαλισμένοι το 41%

Γ. Από το ερώτημα που σχετίζει τα έτη λειτουργία της επιχείρησης με την ασφάλισή της απέναντι σε ακραία Φυσικά Φαινόμενα προκύπτει:

- Στις επιχειρήσεις άνω των 11 ετών είναι ασφαλισμένες το 47%

- Μέχρι 1 έτος λειτουργίας (δηλαδή οι νεοσύστατες επιχειρήσεις) μόλις το 15% είναι ασφαλισμένες

- Από 1 έως 10 έτη το 24% είναι ασφαλισμένες για ακραία Φυσικά Φαινόμενα

Δ. Στην σχέση ασφάλισης και αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι αυτές που έχουν από 6 εργαζόμενους και άνω είναι ασφαλισμένες στο 61% έναντι ακραίων Φυσικών Φαινομένων.

Ε. Ανά δραστηριότητα επιχείρησης  προκύπτει ότι  οι κατηγορίες με τη μεγαλύτερη  προσέγγιση στη συγκεκριμένη ασφάλιση είναι η εστίαση-τρόφιμα-ποτά-τουρισμός δηλώνοντας ασφαλισμένες το 32% . Αντίθετα το μικρότερο ποσοστό το κατέχουν οι κατηγορίες: μάρκετινγκ-φωτογραφία-διαφήμιση-κομμωτήρια με 7% να δηλώνουν ασφαλισμένες.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αναφορικά με το μέλλον της ασφάλισης ακραίων Φυσικών Φαινομένων από το σχετικό ερώτημα, εάν προτίθενται οι επιχειρηματίες να ασφαλιστούν, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

- Το 28% των επιχειρήσεων σκοπεύουν μελλοντικά να προχωρήσουν στην κάλυψή τους.

- Το 70% δηλώνει μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να τα δείτε τα στοιχεία των προηγούμενων ερευνών:

https://www.insurance-eea.gr/arthra-insurance/erevna-e-e-a-gia-tin-asfalisi-epichiriseon-esiodoxa-minimata-gia-afxisi-tis-asfalistikis-kalipsis/

ΕΡΕΥΝΑ ΕΕΑ: Χρηστική ενημέρωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για την ασφάλιση των επιχειρήσεων. Σχέση ασφάλισης με ηλικία, εργαζόμενους, δραστηριότητα, και άλλες παραμέτρους - EEA Insurance

ΣΗΜ: Η έρευνα, τα στοιχεία της οποίας δημοσίευσε το Ε.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τον Απρίλιο του 2021 σε συνεργασία με την εταιρεία «Pulse». Στηρίχθηκε σε περισσότερους από 500 επιχειρηματίες-επαγγελματίες της Αθήνας. Χρησιμοποιήθηκαν για την διεξαγωγή της, σύγχρονες μέθοδοι εφαρμόστηκαν ερωτηματολόγια και αντλήθηκε πληροφόρηση για το επιχειρείν γενικά, και επί μέρους για την ασφάλισή του, καθώς υπήρχαν ανάλογες ερωτήσεις.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok