Κ. Τσιάρας: Σύντομα το νέο βελτιωμένο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:56
Κ. Τσιάρας: Σύντομα το νέο βελτιωμένο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα

Ρυθμίσεις για απαλλαγή από χρέη, αφερεγγυότητα προσώπων, ρυθμίσεις οφειλών για προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικό συμβιβασμό και συνολικά διευθέτηση οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες θα εμπεριέχει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας, όπως γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με αφορμή επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με την «ανακοπή από τις τράπεζες "Alpha Bank" και "Πειραιώς" της διανομής του εκπλειστηριάσματος του κτιρίου της Χ.Κ. Τεγόπουλος στους εργαζόμενους και το Ελληνικό Δημόσιο».

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή διαδικασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στον πτωχευτικό κώδικα, λαμβάνοντας υπόψη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ, και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

«Η οικονομική κρίση κανέναν δεν άφησε ανεπηρέαστο. Είδαμε ιστορικές εφημερίδες να κλείνουν, ανάμεσά τους και η Ελευθεροτυπία. Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με αυτό, δεν ευνοεί τον πλουραλισμό της ενημέρωσης, πόσω μάλλον όταν το κενό που αφήνουν συμπληρώνεται από ευκαιριακά φύλλα με ιδιοτελείς και υστερόβουλες προθέσεις. Δυστυχώς, όμως, οι εφημερίδες είναι επιχειρήσεις και ισχύει ό,τι ισχύει και για όλες τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

«Η περίπτωση της Ελευθεροτυπίας, όπως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, είναι ζητήματα που καθιστούν περισσότερο από ποτέ αναγκαία την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα. Ο διάλογος των συναρμόδιων υπουργείων για τη διαμόρφωση νέου πτωχευτικού κώδικα έχει ανοίξει εδώ και καιρό, έχω κοινοποιήσει τις αποφάσεις και αποτελεί πρόκριμα για περαιτέρω βελτιώσεις. Το θέμα θα λυνόταν πριν έναν μήνα αλλά λόγω κορωνοϊού αναβλήθηκε, όμως πολύ σύντομα, ίσως τον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος πτωχευτικός κώδικας και το νέο πλαίσιο να περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης χρεών, ώστε ο δανειολήπτης να δύναται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να σώσει την περιουσία του», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, το νέο πλαίσιο θα προβλέπει ρυθμίσεις για απαλλαγή από χρέη, αφερεγγυότητα προσώπων, ρυθμίσεις οφειλών για προστασία πρώτης κατοικίας, εξωδικαστικό συμβιβασμό και συνολικά διευθέτηση οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok