Σκέρτσος: Μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 15:08
Σκέρτσος: Μία τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών

«Οι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές, διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γίνει και σε αυτές τις εκλογές», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «τηλεμαχία των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων θα γίνει κατά την προεκλογική περίοδο, θέλουμε να γίνει μια τηλεμαχία με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή γατί αυτό είναι το δημοκρατικά επιβεβλημένο, πρέπει να ακουστούν οι απόψεις όλων των κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας εξηγήσει την ανακολουθία της στάσης του, ότι είναι υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας αλλά επιθυμεί ένα debate μεταξύ των δύο αρχηγών. Πρέπει στο ίδιο τραπέζι να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να φανούν και οι αντιφάσεις ως προς τις προγραμματικές ανακολουθίες οι οποίες είναι τεράστιες».

Σχετικά με τα περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει. Δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα. Και σε κάθε περίπτωση, ας προσέχουν τι ζητούν γιατί είναι πολύ πιθανόν τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή βλέπουμε δημοσκοπήσεις, γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση και αποτελεί μεγάλη έκπληξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να βγουν τα αστάθμητα δεδομένα στη δημοσιότητα. Γιατί υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι είναι χειρότερα για την αντιπολίτευση».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «μόνη εξήγηση γι’ αυτόν τον αντιθεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που ήδη αρχίζει να τρίζει».

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελληνική Λύση και τα δημοσιεύματα περί προσέγγισης βουλευτών της από την Κυβέρνηση, απάντησε: «Η συνεργασία με βουλευτές Ελληνικής Λύσης έχει διαψευστεί επίσημα. Η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση ούτε φυσικά παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Αυτά δείχνουν και τα προβλήματα που θα συναντήσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα που έχουν τέτοια προβλήματα εσωτερικής αστάθειας».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων, είπε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει στην ‘’Καθημερινή’’ ότι ‘’άλλα λέμε προεκλογικά και άλλα γίνονται μετά τις εκλογές’’. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει. Υπάρχει σενάριο για τη δημιουργία τέτοιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες».

Για τις εξελίξεις με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και την πιθανότητα να μην κατέβει στις εκλογές, αλλά αντίθετα να κατέβει το κόμμα ‘’ΕΑΝ’’ του δικαστικού κ. Κανελλόπουλου, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε: «Και μόνο το γεγονός ότι αποσύρεται ή φέρεται να αποσύρεται το ενδεχόμενο να κατέβει στις εκλογές το σχήμα υπό τον Κασιδιάρη, αποδεικνύει ότι η ρύθμιση που φέραμε έχει αποτέλεσμα, αυτό που θέλαμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές και να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε κόμμα έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης. Τίθεται θέμα αν είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης ή καταδικασμένα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική Βουλή. Αυτό περιλαμβάνει η ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή».

Ο υπουργός Επικρατείας επιβεβαίωσε το φλερτ με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ: «Οι πολιτικές μας, ναι, θεωρούμε έχουν αντίκρισμα και ανοιχτά αυτιά και σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα είναι στην κρίση τους το αν θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ ή την κυβέρνηση της ΝΔ, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία είναι και ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε σοβαρές ανισορροπίες και αστάθειες για τη διαχείριση της επόμενης περιόδου».

Για την επενδυτική βαθμίδα, είπε ότι «χρειάζεται πολύ θράσος να μας εγκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα. Ξανακλείνοντας τις τράπεζες με τη συμμαχία Τσίπρα - Βαρουφάκη, όπως ήδη προαναγγέλλει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, το τελευταίο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η επενδυτική βαθμίδα. Η επενδυτική βαθμίδα αφορά την μετεκλογική περίοδο, είναι ο εθνικός μετεκλογικός στόχος, έχει άμεση συνάρτηση με την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και με τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής που μας έχει φτάσει ένα σκαλοπάτι πριν από την απόκτησή της».

Ερωτηθείς για το πόρισμα για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ Σκέρτσος τόνισε: «Είναι η επιβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη. Ήταν μια τρομερή αστοχία, που έχει συμβεί με ευθύνη της διοίκησης, άρα πρέπει εδώ η δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτατα. Οι πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει από τους ειδικούς, να αξιοποιηθούν από τη Δικαιοσύνη και να έχουμε άπλετο φως σε αυτήν την υπόθεση».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok