ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Αυξημένες οι εξαγωγές ελληνικών τυριών στη Γαλλία το 2017

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 09:56

Αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικών τυριών στη Γαλλία το 2017, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

Βασικό εξαγωγικό μας προϊόν είναι η φέτα, με τη Δανία, ωστόσο, να καταλαμβάνει σημαντικό μερίδιο και σε αυτήν την αγορά.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 11,74% σε αξία και 49,50% σε όγκο.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Γαλλία αποτελεί η ίδια έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγείς τυροκομικών προϊόντων, ωστόσο εισάγει, επίσης, αξιόλογες ποσότητες τυριών, η αξία των οποίων ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ το 2017, με το συντριπτικό ποσοστό αυτών να προέρχεται από τις χώρες της ΕΕ.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 10η θέση μεταξύ των προμηθευτών της Γαλλίας, με συνολικές εξαγωγές αξίας 21,8 εκατ. ευρώ και ποσότητας 4.255 τόνων, καταλαμβάνοντας μερίδιο 1,43% σε όρους αξίας και 1,22% σε όρους ποσότητας επί των συνολικών εισαγωγών τυροκομικών προϊόντων της Γαλλίας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το συντριπτικό μερίδιο των εξαγωγών αυτών καταλαμβάνει ένα και μοναδικό προϊόν, η φέτα, η οποία αντιπροσωπεύει το 97,7% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών τυροκομικών προϊόντων στη Γαλλία.

Οι εξαγωγές φέτας από την Ελλάδα προς τη Γαλλία ανήλθαν σε 21,3 εκατ. ευρώ και 4.152 τόνους το 2017, αυξημένες κατά 12% σε όρους αξίας και 50% σε όρους ποσότητας.

Η Γαλλία κατά το 2017 εισήγαγε φέτα αξίας 39 εκατ. ευρώ και ποσότητας 7.366 τόνων, καταγράφοντας αύξηση 6,6% σε όρους αξίας και 24,4% σε όρους ποσότητας σε σχέση με το 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΔΕΠΑ: Επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στα νησιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει το σχέδιο της μεταμνημονιακής εποπτείας

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά»
  • Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI
  • Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader
  • ΚΕΦΙΜ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αποταμιευτικός «κουμπαράς» των παιδιών
  • Aon Forecasts 9% Average Increase in Global Medical Plan Costs for 2027

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version