Έως τις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 13:48Έως τις 10 Νοεμβρίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Μάλιστα, όπωςο ίδιος σημείωσε, «ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν κατ' αρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και, αν τα τιμολόγιά τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι».
Σχετικά με το αίτημα κάποιων για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο υπουργός είπε ότι αυτός δεν μπορεί να μειωθεί, διότι έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όσον αφορά την ακρίβεια, τόνισε ότι οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.
Για τα αναδρομικά συνταξιούχων είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.
Τέλος, σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε η μεγάλη πλειονότητα των φορολογουμένων θα δει μείωση.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite -
Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού -
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader