ΕΟΠΥΥ: Μειώνεται ο χρόνος εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εξετάσεις
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 13:40Μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων θα πρέπει πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να εκτελούν τα παραπεμπτικά εξετάσεων. Το νέο χρονικό όριο ισχύει για όλα τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία έχουν εκδοθεί από την 1η Νοεμβρίου 2018, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Μέχρι τις 31/10/2018, οι ασφαλισμένοι είχαν στη διάθεσή τους χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων για να κάνουν εξετάσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία έχουν εκδοθεί μέχρι και την 31/10/2018 θα εκτελούνται μέχρι τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης αυτών, δηλαδή σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.
Τα παραπεμπτικά εξετάσεων τα οποία εκδίδονται από 01/11/2018 και μετά, όμως, σύμφωνα με ΚΥΑ Αριθ. ΕΑΠΕ/Γ.Π.80157 (ΦΕΚ 4898.τ.β΄ 01-11-2018) αρθ. 6 παρ.3, θα εκτελούνται εντός χρονικού διαστήματος τριών εβδομάδων, ανεξάρτητα εάν αναγράφεται ημερομηνία εκτέλεσης επί του παραπεμπτικού τεσσάρων εβδομάδων.
Σχετικά Άρθρα
- ΕΟΠΥΥ: Σε λειτουργία ο νέος ψηφιακός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας
- Έναρξη της διαδικασίας διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τον ΕΟΠΥΥ μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων
- Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να ισχύσουν και στις ασφαλιστικές εταιρείες οι αμοιβές του ΕΟΠΥΥ στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία
- Αυστηρή σύσταση ΕΟΠΥΥ προς συμβεβλημένους ιδιωτικούς παρόχους για παράνομες χρεώσεις
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά» -
Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία -
Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI -
Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader -
ΚΕΦΙΜ: Στη σωστή κατεύθυνση ο αποταμιευτικός «κουμπαράς» των παιδιών -
Aon Forecasts 9% Average Increase in Global Medical Plan Costs for 2027