Ισραήλ: Τέλος από σήμερα η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 10:58Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 142 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 836.882.
Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε – οριακά – από τους 201 στους 202 από το σύνολο των 334 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587.
Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.
Πάνω από 5,34 εκατ. άνθρωποι, το 57,2% του πληθυσμού έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα την 20ή Δεκεμβρίου 2020.
Από σήμερα, η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών που είχαν εφαρμοστεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -
Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited -
Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan -
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο -
Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση -
Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του