Σε Λιμεναρχείο μετατάσσεται το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Κατάκολου με έδρα την Κυλλήνη, ύστερα από Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο υπογράφουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.
Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Η μετάταξη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Λιμεναρχείου Κατάκολου σε Λιμεναρχείο κρίθηκε αναγκαία με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Κυλλήνη, η οποία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.
Η αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Κυλλήνης καθορίζεται στους λιμένες και όρμους και στην κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα και συγκεκριμένα:
Από την Άκρα Κουνουπέλι του νομού Ηλείας προς Βορρά μέχρι και την παραλία Παλούκι Αμαλιάδας, τη νησίδα Καυκαλίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.
Λιμεναρχείο στην Κυλλήνη
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 21:28ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΛΠ Α.Ε.: Για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα Υποτροφιών “Kunpeng Scholarship”, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
-
Intracom Holdings: Κέρδη €10,6 εκατ. για τον όμιλο στο πρώτο εξάμηνο
-
Η Zeekr στην Auto Athina 2026 με επιδόσεις που «ηλεκτρίζουν»
-
Orilina Properties: Ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα και κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του 2026
-
ΕΑΕΕ: Στο 51,5% η κάλυψη των οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών
-
Navios Partners: Παρέλαβε το νεότευκτο MR2 product tanker «Nave Harmony»


