Καλύτερο λιμάνι Κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο ο ΟΛΠ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 18:37Το βραβείο του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απέσπασε το λιμάνι του Πειραιά από την MedCruise σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα. Το βραβείο παρέλαβε η Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ ΟΛΠ Α.Ε., κα Θεοδώρα Ρήγα. Τα βραβεία Mare Nostrum Awards θεσμοθετήθηκαν φέτος για πρώτη φορά και για τη συγκεκριμένη κατηγορία ψήφισαν στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας και δημοσιογράφοι. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες της κρουαζιέρας.
Η MedCruise είναι η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Αδριατικής και Ερυθράς Θάλασσας, με μέλη 130 λιμάνια και 32 εταιρείες από τη βιομηχανία της κρουαζιέρας από 21 χώρες και τρεις ηπείρους.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το πρώτο πεντάμηνο 2019, ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14% σε σχέση με το 2018, ενώ ιδιαίτερη άνοδο 24% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Capt. Fu Chengqiu, δήλωσε:
«Ο Πειραιάς αποτελεί ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO. Το μεγάλο έργο της Νότιας Επέκτασης του οποίου ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του Πειραιά ως μεγάλο λιμάνι homeport της Μεσογείου».
Σχετικά Άρθρα
- ΟΛΠ: Την 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη ειδικής διαπραγμάτευσης
- ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο
- ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων – Εγκρίθηκε μέρισμα 1,896 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή
- ΟΛΠ Α.Ε.: Συνάντηση του Προέδρου με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ποδαρικό: Η νέα πλατφόρμα που αλλάζει την αναζήτηση κατοικίας -
Natixis celebrates 20 years in Dubai International Financial Centre, underscoring deep commitment to the Middle East -
Στις εγκαταστάσεις της Metlen στη Βοιωτία στελέχη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος -
Ν. Δένδιας: Επόμενο βήμα η παραγωγή του «Πυρπολητή» για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού -
Υπουργείο Ανάπτυξης: Ομάδα εργασίας για την προσαύξηση του μέσου επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη -
Alpha Bank: Νέα εταιρική ταυτότητα με κεντρικό μήνυμα «Ορίζοντας ένα νέο Μαζί»