Norwegian Cruise Line: Δημοσίευσε την έκθεσή της για το Περιβάλλον, την Κοινωνική Ευθύνη και την Εταιρική Διακυβέρνηση για το 2020

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 12:50
Norwegian Cruise Line: Δημοσίευσε την έκθεσή της για το Περιβάλλον, την Κοινωνική Ευθύνη και την Εταιρική Διακυβέρνηση για το 2020

Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH), η πρωτοπόρος εταιρεία κρουαζιέρας στην οποία ανήκουν η Norwegian Cruise Line, η Oceania Cruises και η Regent Seven Seas Cruises, δημοσίευσε την Έκθεσή της για το Περιβάλλον, την Κοινωνική Ευθύνη και την Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG) για το 2020, στην οποία περιλαμβάνεται για πρώτη φορά ο Δείκτης Λογιστικών Προτύπων Αειφορίας (Sustainability Accounting Standards Board –SASB) ως μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αειφορίας της εταιρείας, “Sail & Sustain”. Η NCLH παρουσίασε επίσης το επανασχεδιασμένο πρόγραμμα “Sail & Sustain”, το οποίο έχει δομηθεί γύρω από πέντε πυλώνες που αναπτύχθηκαν μέσω διαλειτουργικής συνεργασίας με βασικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες. Οι πυλώνες περιλαμβάνουν:

  • Μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων
  • Ασφαλής ναυσιπλοΐα
  • Ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού
  • Ενίσχυση της Εταιρικής Κοινότητας και
  • Λειτουργία με ακεραιότητα και υπευθυνότητα.

«Παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες της πανδημίας, δεν έχει τεθεί ούτε για μια στιγμή σε αμφισβήτηση η δέσμευσή μας να διαμορφώσουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον μέσω του παγκόσμιου προγράμματος αειφορίας “Sail & Sustain”. Η πρόσφατα επανασχεδιασμένη στρατηγική του “Sail & Sustain”, που αναπτύσσεται σε πέντε βασικούς πυλώνες, ακολουθεί μια ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση που καλύπτει όλες τις πτυχές του ESG σε κάθε έκφανση δραστηριότητας της εταιρείας μας. Επιπλέον, έχουμε ευθυγραμμιστεί με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχουμε προσδιορίσει 10 στόχους με τους οποίους πιστεύουμε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους», δήλωσε ο Frank Del Rio, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.

Η Έκθεση ESG για το 2020 αναδεικνύει όλες τις σημαντικές εξελίξεις που μεσολάβησαν για την Εταιρεία από την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση, καθώς και σημαντικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως:

Μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Με τη μακροπρόθεσμη Στρατηγική Δράση για το Κλίμα η εταιρεία θέτει ως στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μέσω της μείωσης της έντασης των εκπομπών, της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες –συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης χρήσης εναλλακτικών καυσίμων– και της εφαρμογής ενός εθελοντικού προγράμματος αντιστάθμισης διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και στο πλαίσιο αυτό το 2020 η Norwegian Cruise Line έγινε η πρώτη μεγάλη παγκόσμια εταιρεία κρουαζιέρας η οποία δεν θα διαθέτει πλαστικά μπουκάλια νερού, μέσω της συνεργασίας της με την JUST Goods, Inc. Επίσης, εστιάζει στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με την αυτοπαραγωγή περίπου του 83% του νερού που χρησιμοποιήθηκε εν πλω το 2020.

Στην ίδια κατεύθυνση, ολοκληρώθηκε ο νέος, υπερσύγχρονος τερματικός σταθμός της εταιρείας PortMiami, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα LEED Gold.

Ασφαλή ταξίδια

Η ήδη ισχυρή δέσμευση της εταιρείας για υγεία και ασφάλεια ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 ενισχύεται περαιτέρω με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας SailSAFE™. Το Πρόγραμμα αποτελείται από νέα και ενισχυμένα πρωτόκολλα για τη δημιουργία πολλαπλών επιπέδων προστασίας έναντι του ιού. Ήδη, με την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας τα ταξίδια λειτουργούν με πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες και πλήρωμα, σε συνδυασμό με τα προληπτικά πρωτόκολλα SailSAFE.

Ακόμα, η εταιρεία σε συνεργασία με το Royal Caribbean Group συνδιαμόρφωσε το Healthy Sail Panel, μια ομάδα 11 κορυφαίων εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση του κλάδου της κρουαζιέρας για την ανάπτυξη νέων και ενισχυμένων προτύπων υγείας και ασφάλειας των ταξιδιών, ως απάντηση στην παγκόσμια πανδημία COVID-19.

Τέλος, καθιέρωσε το SailSAFE Global Health and Wellness Council, το εξειδικευμένο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας της Εταιρείας, υπό την προεδρία του πρώην Επιτρόπου της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, Δρ. Scott Gottlieb, το οποίο υποστηρίζει το έργο του Healthy Sail Panel.

Ενδυνάμωση ανθρώπινου δυναμικού

Η δέσμευση της εταιρείας για τη διατήρηση μιας κουλτούρας σεβασμού της διαφορετικότητας, της ισότητας και των ευκαιριών ένταξης στο χώρο εργασίας, ενισχύεται μέσω της συνεργασίας της NCLH με το Florida Diversity Council καθώς και με ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 2020, περίπου το 50% των εργαζόμενων στα γραφεία της εταιρείας παγκοσμίως είναι γυναίκες και λίγο κάτω από το 50% αυτών των εργαζόμενων αυτοπροσδιορίζεται ως μειονότητα που υποεκπροσωπείται.

Ως μέρος του προγράμματος ποικιλομορφίας προμηθευτών, περίπου το 45% των συνολικών δαπανών στην αλυσίδα εφοδιασμού στις ΗΠΑ το 2020 αφορούσε μικρές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις με μειονότητες, βετεράνους ή οικονομικά προβλήματα.

Σε αναγνώριση όλων αυτών, η Forbes συμπεριέλαβε την NCLH στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες της Αμερικής το 2021, κατατάσσοντάς την στις 75 κορυφαίες εταιρείες στη συνολική κατηγορία Large Employer και μεταξύ των 10 κορυφαίων εταιρειών στον τομέα Travel & Leisure.

Ενίσχυση της Εταιρικής Κοινότητας

Η NCLH καθιέρωσε μια Ημέρα Αμειβόμενου Εθελοντή για όλα τα στελέχη των γραφείων της στις ΗΠΑ, αρχής γενομένης από το 2021, για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ενεργούς συμμετοχής στην κοινότητα.

Επίσης, παρείχε υποστήριξη ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε έξι κοινότητες λιμένων της Αλάσκας που πλήττονται σοβαρά από τη συνεχιζόμενη διακοπή των ταξιδιών κρουαζιέρας, ενώ δώρισε 100.000 δολάρια σε δωροκάρτες Visa για να βοηθήσει τα μέλη του International Longshoremen’s Association Local 1416, το οποίο είδε το 60% του τζίρου του να εξανεμίζεται από τη μια μέρα στην άλλη λόγω της πανδημίας.

Τέλος, η εταιρεία παρείχε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστικής βοήθειας σε είδος για να υποστηρίξει διάφορους κοινοτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο το 2020 και το 2021, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές τροφίμων και νερού στην τοπική τράπεζα τροφίμων του Μαϊάμι «Feeding South Florida», ενώ ξεκίνησε πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας «Giving Joy», η οποία επιβράβευσε σκληρά εργαζόμενους δασκάλους.

Λειτουργία με ακεραιότητα και υπευθυνότητα

Η εταιρεία καθιέρωσε ειδική εποπτεία του τομέα ESG σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω της Επιτροπής Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος και Ασφάλειας.

Η δέσμευση της NCLH για σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τις ευκαιρίες ένταξης ξεκινά από το Διοικητικό Συμβούλιο, με το ένα τρίτο των μελών να είναι γυναίκες, το ένα τρίτο εκπρόσωποι μειονοτήτων και το 55,5% να μεταξύ των οποίων και δύο διευθυντές που υπηρετούν σε ηγετικές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις επιδόσεις μας στον τομέα ESG και η σημερινή δημοσίευση της πρώτης ολοκληρωμένης έκθεσης ESG και του πρώτου Δείκτη SASB για τον κλάδο της κρουαζιέρας είναι σημαντικά βήματα προόδου στις προσπάθειές μας να εξασφαλίζουμε διαφάνεια για τους βασικούς μας συνεργάτες στο πρόγραμμα Sail & Sustain», δήλωσε ο Andrea DeMarco, Αντιπρόεδρος της ESG, Investor Relations and Corporate Communications της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. «Η βιωσιμότητα είναι ενσωματωμένη στην κουλτούρα της εταιρείας μας και δεσμευόμαστε να διατηρούμε υψηλά πρότυπα επιχειρησιακής αριστείας, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα με τον σωστό τρόπο και δημιουργώντας αξία για όλους τους συνεργάτες μας», κατέληξε ο ίδιος.

Η έκθεση ESG 2020 είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αειφορίας “Sail & Sustain” της εταιρείας, με επίκεντρο τη δέσμευσή της να διαμορφώσει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον, επιτυγχάνοντας παράλληλα το όραμα της NCLH να αποτελεί την πρώτη επιλογή διακοπών για όλους, σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να βρείτε την Έκθεση ESG 2020 στον ιστότοπο της εταιρείας, στη διεύθυνση https://nclhltd.com/sustainability.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok