ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΚΕΕΕ: Ανάγκη για άμεση μείωση των προμηθειών από τις τράπεζες

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 17:22

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητεί, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), με επιστολή προς τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

Η ΚΕΕΕ ζητεί άμεση μείωση του κόστους των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των επιχειρήσεων, για τις οποίες οι εμπορικές τράπεζες χρεώνουν υπέρμετρα για υπηρεσίες οι οποίες θα μπορούσαν να παρέχονται άνευ αντιτίμου ή με μικρό/συμβολικό τίμημα.

Η ΚΕΕΕ θεωρεί ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Ωστόσο, ένα ζήτημα που προβληματίζει ολοένα και συχνότερα τις χιλιάδες επιχειρήσεις – μέλη της ΚΕΕΕ, είναι η επιβάρυνση αρκετών από αυτές τις συναλλαγές με τραπεζικές κρατήσεις, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται υπερβολικές, για παράδειγμα κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με τη χρήση POS.

«Ζητάμε να επανεξεταστεί το ύψος των τραπεζικών προμηθειών, ιδιαίτερα να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ, αλλά και να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πειραιώς Hotel Financing αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Συμμετοχή της Τράπεζας Ηπείρου στο TechFuse

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΤτΕ: Καθαρά κέρδη στα 4,7 δισ. ευρώ για το σύνολο των ελληνικών τραπεζικών ομίλων
  • Σπίτι μου ΙΙ: Καταληκτική ημερομηνία για τα δάνεια
  • Έκθεση EY-IIF: Οι τράπεζες σπεύδουν να προσαρμοστούν καθώς επανεμφανίζονται παραδοσιακοί κίνδυνοι
  • Χατζηθεδοδοσίου (ΕΕΑ): «Τεράστια η συμμετοχή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ψηφοφορία του ΕΕΑ για το θέμα των προμηθειών τους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite
  • Eurolife FFH: Δύο σημαντικές διακρίσεις στα Bite Awards 2026 για έργα τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Κικίλιας σε Βελόπουλο: «Να πάρει πίσω όσα είπε για το Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά»
  • Σε πιλοτική λειτουργία το Athens Move του Δήμου Αθηναίων με τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία
  • Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα η πρώτη Προεδρία του NEFI
  • Willis appoints Mike Williams as North America Public Sector and Education Industry Leader

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version