Λιγότερα γκισέ στις τράπεζες
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 13:52Τραπεζικά καταστήματα με ένα ή το πολύ δύο γκισέ, που θα αποτελούν κατά βάση χώρους προώθησης προϊόντων και συναντήσεων με τους πελάτες για τη δημιουργία νέων ή τη σύσφιξη υφιστάμενων σχέσεων, σχεδιάζουν οι Διοικήσεις των συστημικών ομίλων.
Ήδη η Alpha Bank έχει θέσει σε εφαρμογή πλάνο κατάργησης της πλειονότητας των ταμείων τουλάχιστον στο μισό της δίκτυο, ενώ Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα πειραματίζονται μέσω καινοτόμων σημείων εξυπηρέτησης καταθετών και δανειοληπτών.
Επιπλέον, και οι τέσσερις έχουν εκσυγχρονίσει την πλειονότητα των ΑΤΜ τους, ώστε να υποστηρίζουν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο οποτεδήποτε, είτε πρόκειται για αργία ή για εργάσιμη ημέρα.
Πρόκειται για μια αναγκαία μετάβαση σε ένα περισσότερο ηλεκτρονικό και παραγωγικότερο για τα πιστωτικά ιδρύματα μοντέλο, το οποίο δεν υπαγορεύεται μόνο από τις δεσμεύσεις έναντι του επόπτη τους για μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και από την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 2 Οκτωβρίου -
Eurobank: Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Κωτσοβίνος από το ΔΣ -
ΟΛΘ: Καθαρά κέρδη 16,5 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο - Στα 58 εκατ. ευρώ ο τζίρος -
Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης» -
Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος -
Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026